​​
Overlast van ongedierte?
Snel & voordelig

Vlooienbestrijding

Er zijn wereldwijd enorm veel soorten vlooien. De kattenvlo is in Nederland de meest voorkomende soort en wordt behalve bij katten ook vaak bij honden en mensen aangetroffen. (Daarnaast bestaan er ook hondenvlooien en mensenvlooien).

Vlooien zijn kleine, donkerkleurige, springende, en bloedzuigende insecten die zich nestelen in de vacht bij uw kat of hond. Vrouwelijke volwassen vlooien leggen hun eieren 24 tot 48 uur na een bloe

dmaaltijd. Deze eieren vallen van de hond of kat, en komen vooral op de plekken terecht waar de gastheer vaak aanwezig is. Een vlo kan in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid eitjes leggen waardoor een plaag kan ontstaan. Onder optimale condities ontwikkelen de eieren zich tot larven in 1 tot 6 dagen. De larven  kruipen weg voor licht in bijvoorbeeld spleten, kieren of diep in 

kleedjes en tapijten. Doordat ze wegkruipen zijn de larve erg moeilijk te bestrijden. Naast de vacht van uw huisdier zullen vlooien zich dan ook nestelen in bijvoorbeeld naden van uw bankstel, onder meubels of in uw vloerbedekking. Uiteindelijk maken ze de sprong naar uzelf. Gevolgen van vlooienbeten zijn irritatie door jeuk en pijn en dus kùnnen vlooien voor grote overlast zorgen.

U kunt een vlooienbeet in eerste instantie herkennen doordat u uw huisdier veel zult zien krabben en bijten. Of u bemerkt bij uzelf een jeukende en irriterende beet. U kunt vlooien bestrijden door kleden en matten uit te wassen op minimaal 60°C of goed uit te kloppen en in de zon te hangen. Daarnaast is het zaak goed te stofzuigen onder zowel plinten en naden en natuurlijk in kattenmand of hondenhok. Uiteraard moet u uw huisdier (laten) behandelen. Daarnaast kunt u uw huis ook professioneel laten behandelen.