​​
Overlast van ongedierte?
Snel & voordelig

Wespennest Papendrecht

Weer z'on schitterende klassieker in de nok van een woning in Papendrecht!

Wespen boeiboord

Ook onder het boeiboord blijkt z'on plek bij uitstek te zijn!

Vandaag in Alblasserdam

Onverwachte 'gasten' in vaste kast in slaapkamer.

Wespennest Groot-Ammers

Vandaag in Groot-Ammers weer een schitterend exemplaar op de zolder onder de rieten kap.

Stootvoegen blijven favoriete plek voor wespen

Wespen maken heel graag een wespennest in een spouwmuur. Wist u dat wespen al door een gaatje kunnen van 5 mm? Een wespennest uit een spouwmuur halen d.m.v breekwerk is nogal een ingrijpende klus! Gelukkig is dat niet nodig, wij kunnen d.m.v het uitvoeren van een bespuiting met stuifpoeder in de in- en uitvliegopening het wespennest voor u bestrijden! Daardoor voorkomt u schade aan uw isolatiemateriaal en stopt u de kans op wespenoverlast naar uw woonvertrekken. Wees er dus snel bij wanneer u wespen rond uw stootvoegen ziet vliegen en/of naar binnen kruipen.

Naast wespen kunnen muizen ook al via een stootvoeg uw spouwmuur in, een wesp heeft dan maar 5 mm nodig, maar een muis komt met 9 milimeter ruimte ook al weg!

Klein wespennestje

Je komt ze nu tegen in alle soorten en maten, veelal voor het oog niet zichtbaar, in de spouwmuur, achter het boeiboord, etc. Maar gisteren in een schuurtje in Gouda weer dit  mooie, relatief kleine nestje voor de tijd van het jaar! 

Wespennest kantoorpand Gouda

Melding van overlast van wespen die de spouwmuur in- en uitvliegen. Het wespennest zelf bleek dichterbij te zitten: boven het plafond (tussen plafond en verdiepingsvloer). Doordat plafondplaten waren te verwijderen leverde dit een mooie foto op van een gaaf, karakteristiek wespennest!
Kantoorpersoneel was blij te weten dat echter nu ook het hele nest verwijderd kon worden!

Wespennest bij de barbecue

Vandaag bleek maar weer dat een wespennest op iedere plek in en om het huis voor kan komen. Zo troffen we een wespennest aan, in Alblasserdam, in de doos van een barbecue. Wespen kunnen letterlijk overal zitten, in spouwmuren, in uw schuur, onder de dakrand en zelfs in de grond. Een nest wordt maar één jaar gebruikt, maar dat wil niet zeggen dat ze het jaar erop niet op een andere plek dichtbij terugkomen.

Heeft u ook overlast van wespen maar heeft u geen idee waar ze vandaan komen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen u hiermee verder helpen en indien nodig het wespennest voor u weghalen.

Nuttige spinnen!

Wist u dat spinnen wereldwijd zo'n 400 tot 800 miljoen ton insecten eten? Dit bizarre aantal blijkt uit een nieuwe studie. Daarmee veroberen ze bijna net zoveel als de hele mensheid aan vlees consumeert. "Net als vogels en mieren zorgen spinnen ervoor dat de insectenpopulatie binnen de perken blijft."